Kinderdagverblijf Rotterdam De Groene Tuin

Published Jan 17, 21
6 min read

De Groene Tuin

Bij de activiteiten met de kinderen werken we vaak met thema’s, waarbij ons pedagogisch programma Wereldwijs het uitgangspunt is. Opvang Kinderen Rotterdam. Natuurlijk krijgen jouw persoonlijke talenten alle ruimte bij de verzorging, begeleiding en ontwikkeling van de kinderen! De vestiging heeft een prachtige tuin en enorme gymzaal waar de kinderen lekker kunnen bewegen.

Kindergarden Rotterdam Waterloostraat heeft: Kinderopvang van 2 maanden tot 4 jaar Horizontale groepen 1 babygroep (0 – 2 jaar) 1 dreumesgroep (1 – 3 jaar) 1 peutergroep (2 -4 jaar) 1 peuterplusgroep (3+ jaar) 3 BSO groepen Mooie tuin Grote gymzaal (waar ook externe sportactiviteiten worden georganiseerd) Werken met hart en ziel in een fijne, inspirerende werkomgeving.

KSH KDV Ommoord is een uniek kinderdagverblijf en onderdeel van ‘IKC Albert Plesman’. Op ons kinderdagverblijf, KDV Ommoord, hebben wij twee verticale groepen waar kinderen van 0-4 jaar worden opgevangen. Hier werken wij met het ontwikkelingsprogramma Ben ik in Beeld, waarbij kinderen dagelijks gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. Hierbij staat de taal ontwikkeling voorop.

Opvang Kinderen Rotterdam

Waarbij er thematisch activiteiten worden aangeboden aan zowel de 0 jarige als de 1 tot 4 jarige. De visie van KSH “Het moet gewoon leuk zijn” zie je overal terug. Kinderen kunnen kiezen uit diverse hoekjes waar ze heerlijk kunnen spelen, afgestemd op hun belevingswereld. Denk bijvoorbeeld aan een huishoek, autohoek of een baby hoek waar de baby’s ongestuurd kunnen kruipen en spelen (Kinderdagverblijf Rotterdam).

Kinderdagverblijf De Groene TuinBeste Kinderopvang Rotterdam
Kinderdagverblijf De Groene TuinKinderdagverblijf De Groene Tuin

Er wordt dagelijks met de kinderen buiten gespeeld. Op het kinderdagverblijf bieden wij ook jaarlijks workshops aan zo hebben wij al eens workshops peuteryoga of peutervoetbal gedaan. De omgeving straalt rust uit en spreekt kinderen aan op hun eigen niveau. Het dagritme dat gevolgd wordt zorgt voor rust en regelmaat.

Tijdens deze ontdekkingstocht staan wij naast het kind om structuur, veiligheid en voldoende uitdaging te bieden. KSH biedt op deze locatie in de ochtend het zogenaamde Peuterarrangement aan. Het werken met de peuters, is vergelijkbaar met het traditionele peuterspeelzaalwerk. Het verschil is dat kinderen, die gebruik maken van de kinderopvang langer in dezelfde groep kunnen blijven, dus ook vóór en ná het aanbod van het Peuterarrangement.

Kinderdagverblijf De Groene Tuin

Ruime openingstijdenGeen sluiting voor studiedagen of tussen de kerstdagen en Oud en NieuwLuiers, ontbijt, lunch en tussendoortjes, Babyvoeding Nutrilon 1 of 2 zijn in de kosten inbegrepen. Op het KDV werken wij met het ontwikkelingsstimuleringsprogramma “Ben ik in Beeld”. Onderdeel van Ben ik in Beeld is: Uk en Puk. Samen met de vrolijke hand pop Puk beleven de kinderen de leukste avonturen en wordt tegelijkertijd op speelse wijze aandacht besteed aan taal en de eenvoudige beginselen van het rekenen en andere ontwikkelingsgebieden.

Door een eenduidige lijn, samenwerking, overleg en warme overdracht zal een kind zich snel op de nieuwe plek veilig voelen wat het leerproces ten goede komt. Het programma houdt rekening met verschillen in (taal)ontwikkeling binnen een groep. Daardoor is het geschikt voor alle kinderen, zo ook kinderen met een taalachterstand, maar biedt het juist ook voor taalvaardige kinderen voldoende uitdaging.Bij Uk & Puk zijn tien thema’s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van baby’s, dreumesen en peuters. Bij elk thema zijn activiteiten uitgewerkt voor drie leeftijdsgroepen. Deze activiteiten kunnen makkelijk ingepast worden in de dagelijkse gang van zaken. In de activiteiten is er aandacht voor de vier ontwikkelingsdomeinen: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels.

De Groene Tuin

Natuurlijk draait het bij Uk & Puk niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert baby’tjes, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden - Kinderdagverblijf Rotterdam De groene Tuin. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen!Het kinderdagverblijf is op werkdagen open van 07:00 tot 19:00 uur. De locatie kent geen sluitingsdagen behalve de officiële feestdagen, zoals Koningsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en de kerstdagen.

KSH KDV Ommoord heeft 2 basisgroepen :De Pandabeertjes een verticale groep van 12 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. De Wasbeertjes een verticale groep van 12 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Het kinderdagverblijf bevindt zich in Rotterdam in de Christelijke Basisschool (CBS) De Albert Plesmanschool in Ommoord.

Bij de locatie is ook KSH Kidsclub Ommoord gevestigd. Dit een buitenschoolse opvang voor kinderen die naar de basisschool gaan (4-13 jaar)..

Kinderopvang Rotterdam Centrum

Kdv De Groene TuinKdv De Groene Tuin

Kinderen zijn dol op muziek. Muziek heeft bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van allerlei vaardigheden - Kinderdagverblijf Rotterdam. Niet voor niets wordt er veel gezongen in de opvang, zoals bij het aan tafel gaan, naar buiten gaan of opruimen. Maar er zijn ook opvangorganisaties waar pm’ers complete muzieklessen geven.

Op ons kinderdagverblijf en onze buitenschoolse opvang werken wij uitsluitend met gekwalificeerde medewerkers conform de opleidingseisen zoals in de CAO kinderopvang opgenomen zijn. Daarnaast worden onze medewerkers middels de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) continue gescreend. De werkwijze van de pedagogisch medewerkers is afgestemd op het pedagogisch beleid van ons kindercentrum. Kinderdagverblijf Rotterdam.

Daarnaast werken wij met een vaste invalpoule; op deze manier ziet uw kind altijd een vast gezicht. U kunt hieronder kennis maken met ons team! Nella HoekFunctie: regiomanagerMijn naam is Nella Hoek. In 2006 ben ik bij Prokino begonnen als stagiaire bij de BSO. Daarna ben ik op verschillende locaties werkzaam geweest als pedagogisch medewerker en zo doorgegroeid naar de functie assistent-leidinggevende.

Kinderdagverblijf Rotterdam

Inmiddels valt de hele regio Rotterdam en om streken (Gouda, Capelle en Berkel en Rodenrijs) onder mijn verantwoordelijkheid. Naast mijn baan als leidinggevende ben ik ook intern auditor binnen Prokino om de kwaliteit binnen de organisatie te waarborgen. Ik heb een veelzijdige baan, die elke dag weer anders is. Dit houdt het werk uitdagend en interessant.

Bianca Feenstra Functie: staf-/beleidsmedewerker Mijn naam is Bianca. Ik heb een enorme passie voor het werken met kinderen; het ondersteunen en begeleiden van kinderen is een rode draad die door mijn leven loopt. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt met kinderen, zowel in groepen in de jeugdhulpverlening als op groepen in de kinderopvang. Kinderdagverblijf Rotterdam.

Inmiddels stuur ik vanuit het pedagogische vlak de teams aan in de regio Rotterdam en omstreken. Opvoeden en het ondersteunen van kinderen in hun ontwikkeling is primair de verantwoordelijkheid van ouders. Graag zorg ik er met Prokino voor dat wij een goede aanvulling zijn op de thuissituatie. Daarnaast bieden wij alle kinderen extra ontwikkelingsmogelijkheden.

Kinderopvang Rotterdam

Leontine Nuijten Functie: leidinggevende Graag stel ik me even kort aan u voor: mijn naam is Leontine en sinds oktober 2004 ben ik werkzaam bij Prokino (Kinderdagverblijf De Groene Tuin). Ik ben gestart op locatie Prokino Ketelbinkie Schiebroek, op BSO groep de Zebra's. Door de jaren heb ik de locatie groter zien worden en tijdens de crisis helaas wat kleiner zien worden.

Ik heb op verschillende groepen en locaties gewerkt, bijvoorbeeld op de administratie, ik ben projecten gestart en zit de afgelopen jaren vooral op kantoor waar ik werkzaam ben geweest als assistent leidinggevende voor de regio Rotterdam Noord. Stichting Prokino heeft mij veel groeimogelijkheden geboden en gelukkig mag ik mijn steentje bijdragen om alle kinderen die wij mogen opvangen te helpen in het ‘samen groot worden'.

More from Alles over je baby

Navigation

Home

Latest Posts

De Leukste Speelgoedwinkels

Published Jan 10, 22
6 min read

Buitenspeelgoed Kopen

Published Jan 06, 22
6 min read

9 Speelgoedwinkels 2021

Published Jan 02, 22
6 min read